Best 10 Carpfest - Target Baits

Search
Du-te la conținut

Meniul principal :

Foto-Video > Articole

BelaCrab...un boilies de
10000 EURO !!!

In perioada 5-10 Septembrie 2016, s-a desfasurat, pe lacul Hermes Peris, unul dintre cele mai ravnite concursuri de la noi din tara, mai exact Best 10 Carpfest. Un concurs la care premiul 1 a valorat 10000 Euro, si a fost adjudecat de echipa Target Baits.

Mai exact, Sorin Munteanu, Grigoriciuc Andrei si Catalin Pahonea sunt cei 3 pescari care au reusit aceasta performanta senzationala.
In randurile de mai jos, Sorin ne va relata desfasurarea concursului:


Am început concursul încrezători si înarmați cu multă răbdare , stiam de anul trecut de la un alt concurs desfășurat pe balta Hermes Peris la care am participat ca nada Target Baits va avea un cuvânt foarte important de spus in desfășurarea concursului . Stiam de asemenea ca minimul necesar  pentru a prinde  un loc pe podium era un numar de 3-4 pesti peste 14 - 15 kg si restul de peste 10 , orice peste sub 10 nu ne ajuta , fiind un concurs bazat pe calitate, unde se contabilizau doar cei mai mari 10 pesti. Din acest considerent,  aveam nevoie de un boiles cu o valoare proteica foarte mare, dar care porneste putin mai greu, cum e BelaCrabul. Dar, ca sa nu pierdem startul, am inceput cu boiliesurile din Gama Squid, care sunt de atractie foarte mare, treptat combinandu-le cu BelaCrabul, urmand ca pe finalul concursului sa pescuim exclusiv pe BelaCrab.

Peris este o balta extraordinara si unica in zona Bucuestiului,  drept dovada si desfășurarea concursului, o balta de vis , o balta cum putine sunt la noi si pe aceasta cale doresc sa felicit pe  Florin Mâșu,  pentru administrare si pe Iohann Kraus pentru organizare. Stiam de desfășurarea unui concurs precedent pe balta încheiat cu mai putin de 24 ore de startul concursului Best 10 Carpfest , asa ca nu ne-a rămas decat sa pescuim primele 48 ore la intercepție cu gama Squid iar nadirea o efectuam paralel cu BelaCrab așteptând usor sa se curețe zona noastră de nada rămasă din concursul precedent.

Am început sa improvizam  schimbam si momelile de la carlig incercand si boiliesurile Critic echilibrate, Invelite dar si solubile de 24 mm. Pestele nu s-a hranit cum ne asteptam de pe patul de nada asa ca am început sa nadim si cu ceva bile de 16 atat cat ne permitea ca si distanta, iar majoritatea peștilor mari i- am luat din acele zone unde am reușit sa punem câteva kg de bile de 16 tari iar la cârlig pescuiam cu 24 solubile.

Nu am avut o zona favorita in stand la noi , peste prinzând de pe orice zona din stand ,aveam o singura zona cu agățătură undeva in fata la 125-130m , dar nu ne- a ajutat foarte tare, in schimb ultimul peste si pestele care ne- a dus pe locul 1, practic un peste care a valorat 10000 Euro a intrat de doua ori in acea agățătură reușind sa il scoatem din ea iar la mal in 2 m sa rupt monofilamentul din fata înaintașului cu vreo 30 cm . Firul rămânând pe apa am reușit sa il agat cu vârful lansetei si dându-l colegului meu am reușit sa il punem in minciog un peste de 15:54 care ne-a adus pe locul 1 cu 3 ore înainte de finalul concursului .

Vreau sa le multumesc colegilor Pahonea Cătălin (Gik) si lui Grigoriciuc Andrei si de asemenea lui Tudor Brie pentru boiliesuri.


De asemenea, media obtinuta de baieti, este se pare cea mai mare obtinuta vreodata intr-un concurs best 10 pe lacul Hermes Peris!!!!


 
Înapoi la cuprins | Înapoi la meniul principal