SICLAU - IULIE 2013 - Target Baits

Search
Du-te la conținut

Meniul principal :

Foto-Video > Articole

CARP MONSTER LAKE
SICLAU IULIE 2013

La ideea partenerului meu , Cata, arzand de nerabdare sa pescuiesc pe aceasta balta, deschisa la pescuit din primavara, ma fortez si fac o partida de 72 ore aici. Initial sperantele erau mari, dar totusi aveam o retinere, deoarece la ultimele 2 iesiri, ghinionul nu mi-a fost strain.
Partida a debutat slab, prima trasatura venind a doua dimineata.Strategia pe care am adoptat-o pentru aceasta partida a fost urmatoarea.
Nadim si intretinem pe toata durata partidei un pat de nada consistent, si pescuim cu cate 1 bat fiecare pe el si cu 2 cautam pestele.
Patul de nada a fost alcatuit din bile tari, gama SQUID si gama CLASSIC,  de 20 si 24 mm diametru. Am nadit doar cu cobra de 3-4 ori pe zi.
Al doilea peste, intra izolat, undeva la 30 m de mal, intr-o zona in care sareau pestii mai des si a cantarit aproape 20 kg.Deja, eram increzatori, 2 pesti in 15 minute, era clar ca nu era o intamplare. Ca urmare, dupa nici o ora, intra al treilea peste al seriei, dupa care .... pauza ....


Dupa acet peste, suntem redusi la tacere, pana a doua zi dimineata cand, Cata, are o plecare grozava, inteapa scurt, si pestele tot pleaca, acesta deschide frana si pestele incepe sa ia fir, pleca incontinuu si dintr-o data lanseta, care era curbata la 90 grade revine la pozitia intiala si firul devine moale..... recupereaza Cata firul si constatm ca s-a forfecat firul principal la nodul cu inaintasul.
Cata a sustinut ca pestele a fost somn, dar eu credeam cu tarie ca era vorba de un crap mare....dar urma sa ne lamurim tot in acea dupamasa ce a fost....
Nu mai prindem nimic pana dupa masa. Putin frustrat ca nu prinsesem nici un peste, toti cei 3 pesti intrand la lansetele lui Cata, profit de faptul ca pe standul 1 nu era nimeni si duc o lanseta acolo , in apropierea malului, arunc 2 maini de bile si plasez montura pe caderea malului, la o adancime de 1,2-1,3 m....si ma pun pe asteptat.
La nici 2 ore, in timp ce schimbam o lanseta, statia incepe sa sune, debusolat in prima faza nu intelegeam ce se intampla deoarce pe rodpod era liniste. Imi pica rapid fisa ca era lanseta pusa pe pichet, langa standul 1. Fug repde si vad hangerul lipit de senzor. Intep ferm si lanseta se face covrig. Urmeaza cel mai ciudat drill pe care l-am avut, in sensul ca nu am simtit pestele!!! Venea foarte greu dar nu simteam nici o miscare. La un mooment dat se agata si mai pot recupera, ma duc pe malul opus si trag in alta directie, si incepe sa vina dar foarte foarte greu. Cand aduc aproape de mal se ridica la suprafata o gramada mare de iarba, in acel moment, ma demoralizez si zic, ii clar, s-a dus pestele si am numai iarba. Ii spun lui Cata sa puna mana pe fir si sa traga iarba la mal. Acesta prinde firul incepe sa traga cand, undeva la 1,5-2 m in spatele ierburilor zaresc un peste mare, ii strig lui Cata sa lase firul si in secunda 2 pestele pleaca cu fir de pe tambur. Vazandu-l mare ma emotionez puntin si pana la urma reusim sa il aducem la minciog.
Dupa ce il ia  Cata in minciog imi spune, Felicitari Brie, ti-ai batut recordul.
Caram amandoi pestele cam 150 m pana la saltea si cand il punem pe saltea constatam ca pestele avea in gura montura lui Cata, rupta in acea dimineata si se imbarligase cu o gramanda de iarba si cu montura mea.....nu mai intelegeam nimic.
Ii spun lui Cata uite-ti somnul pe care l-ai scapat dimineata. Somnul s-a dovedit a fi un crap de 20,27 kg, record personal.
Totusi, circumstantele in ctare a fost prins pestele nu imi dau dreptul sa imi asum in totalitate captura, acesta fiind cu montura partenerului meu in gura, asa ca ne-am bucurat si ne-am pozat amandoi cu pestele.
Pestele a intrat pe un boilies din gama SQUID de 20 mm tare, in montura snow-man in combinatie cu un pop-up de zmeura, in teste.
De asemnea, aceasta a fost montura prferata de majotitatea pestilor prinsi in aceasta partida.

Acesta a si fost momentul in care modul de desfasurare al partidei s-a schimbat, pestele a inceput sa manace mai bine si sa raspunda si la patul de nada. Pana am plecat am mai prins impreuna cu Cata alti 8 crapi intre 13 si 17,7 kg si un somn de 8,5 kg.

In concluzie, o balta minunata, o partida de vis , si abia astept sa ma reintorc acolo !!!

ALTE ARTICOLE  AICI


 
Înapoi la cuprins | Înapoi la meniul principal