Siclau - Nov 2013 - Target Baits

Search
Du-te la conținut

Meniul principal :

Foto-Video > Articole

De Halloween se numara ... monstrii!

Patrida a început timid, primele 36 ore fiind fără trăsătură. Am reușit să sparg gheața sâmbătă dimineață, 2 noiembrie, pe la ora la 6, la finalul unei plecări violente. După un dril foarte frumos, reușesc să pun pe saltea primul pește al partidei, noul meu record personal la acel moment, un superb crap de 22,80 kg.

Următoarele 24 ore au fost de vis, alți patru crapi cu greutăți între 17,200 și 18,700kg vizitând, pe rând, salteaua de primire. Eram super încântați amândoi. Eu mă bucuram de noul record personal și Patrick, apropiindu-se la doar 300 grame de al său, avea așteptări mărețe. În schimb, ceea ce a urmat este de-a dreptul demn de “poveste pescărească”

Am reușit să forțăm weekendul până marți, iar duminică seara ne-a găsit cu lansetele în apă. În ciuda unui vânt puternic, a ploii și a începutului de seară, suntem scoși din starea de moleșeală de o plecare foarte puternică, la o lansetă poziționată în apropierea malului stâng, profitând că standul 1 se eliberase. Drilul nu a fost spectaculos, în schimb aveam impresia că aduc un bolovan. La mal, la primul contact vizual cu peștele, îmi dau seama că este mare. Speram să treacă bariera celor 20 kg. Odată ce a ajuns în minciog, Adi, un prieten bun aflat în vizită, mă ajută să-l ridic din apă, iar odată pus pe saltea, acesta îmi zice, “Brie tată, ăsta are peste 25”. Într-adevăr, peștele era, cel puțin pentru mine, șocant de mare. Facem tara la sacul de cântărire, iar odată pus pe cântar, acul acestuia indica fix 25,02 kg.

Ce puteam să îmi doresc mai mult? Eram efectiv în extaz. Îl pozez, filmez și apoi îl redau apei. A fost cea mai puternică trăire pe care am avut-o de când pescuiesc la crap.

Încă în extaz, după nici 30 minute, avem plecare pe lanseta lui Patrick. După un dril destul de lung, punem pe saltea încă un crap comun, de acestă dată puțin mai lung decât salteaua de primire (aprox 1.05 m). Nu ne venea să credem că într-un interval atât de scurt am reușit să punem pe saltea două astfel de exemplare. Cântarul a sărit și de acestă dată de cifra 20, oprindu-se la fix 23,00kg. Noul record personal al lui Patrik

După această serie nebună, au urmat încă 30 ore fără trăsătură. În ultima noapte mai reușesc să scot 2 exemplare superbe, un crap oglindă de 20.72 kg și un comun de 18.8 kg.

ALTE ARTICOLE  AICI


 
Înapoi la cuprins | Înapoi la meniul principal